Translate

26 Mart 2016 Cumartesi

KUMSAL TATLISI


Malzemeler
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Dışı için :
  • 5 adet petibör bisküvi
  • 1 avuç fındık
Hazırlanışı
  • Muhallebi malzemeleri bir tencerede pişirilir, kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.
  • Küçük kase yada fincanlar ıslatılarak un haline getirilmiş bisküvilerle kaplanır.
  • Muhallebi kaselere boşaltılır. 
  • 2-3 saat sonra kaseler ters çevrilir, tatlılar çıkarılır.
  • Fındık fıstıkla süslenip servis edilir.
Afiyet olsun...

1 yorum: