Translate

26 Mart 2016 Cumartesi

ORMAN KEBABI


Eşim sevmediği için evimizde hiç pişmeyen bezelye ilk kez teşrif etti soframıza. Çocuklarla biz çok beğendik. Bundan sonra sık sık pişecek sanırım.

Malzemeler
  • 250 gr dana kuşbaşı (haslanmış)
  • 1 büyük patates
  • 1 büyük havuç
  • 1 adet kurusoğan
  • 1 adet iri domates
  • 2 sivri biber
  • 3 dş sarımsak
  • 500 gr bezelye
  • 1 yk tereyağ
  • 2 yk sıvıyağ
  • 1 yk salça
  • karabiber, pul biber, kimyon, tuz
  • 1 tk kekik
Hazırlanışı
  • Tencereye tereyağ ve sıvıyağ alınır. Eridikten sonra doğranmış soğan sarımsak ve biberler eklenir ve kavrulur.
  • Soyulup doğranmış domatesler ilave edilerek pişirilir ve salça ile kekik dışında baharatlar konur.
  • Haşlanmış etler, soyulup küp küp doğranmış patates ve havuçlar tencereye alınır ve üzerine yeterince su ilavesi yapılır.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirildikten sonra bezelyeler eklenir.
  • Kekik serpildikten sonra 5 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.
Afiyet şifa olsun...

1 yorum: