Translate

5 Nisan 2016 Salı

DAVET PİLAVI



Nefis bir pilav oldu. Tavsiyemdir.

Malzemeler

  • 3 yk tereyağ
  • 2 sb pirinç (ılık suda beklet)
  • 150 gr kuşbaşı (haşlanıp yumuşamış)
  • 1 sb badem (sıcak suda bekletilip soyulmuş)
  • 1 sb nohut (haşlanmış)
  • 1 yk kuş üzümü (ben kullanmadım)
  • 1 kurusoğan
  • 1 sb et suyu
  • 1 sb su
  • 1 çk yenibahar, karabiber,tuz
Hazırlanışı
  • Tereyağını eritip bademleri kavurun. Pirinci ekleyip birlikte kavurmaya devam edin.
  • Pirinçler kavrulduktan sonra et,nohut, tuz ve baharatları ekleyip harmanlayın ve suyunu ekleyin ağzını kapatın. Pilavınız suyunu çektikten sonra altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
Afiyet şifa olsun...

2 yorum:

  1. eminim çok lezzetli olmuştur... Nasıl canım çekti... Bir daha ki davete biz de gelelim ;)

    http://fincanteyze.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyurun gelin. Başımın üstünde yeriniz var:))

      Sil